Hakkımda

15 Şubat 2010 Pazartesi

hepsi geçecek dediğimiz zaman geçse


Yolda yürüyorum. Bir çocuk ağlıyor, ne oldu diye soruyorum. bisikletten düştüm her yerim acıyor... tamam hepsi geçti diyorum. ama o hala ağlıyor....çünkü geçti dediğiniz zaman geçmiyor.

Siz acı çekerken birisi gelip size hepsi geçti dese.
Tamam artık bitti dese. Hadi aç gözlerini artık acın dindi dese. Ama geçmediğini sadece siz bilirsiniz. Niye mi? Acınızın tadını en iyi siz bilirsiniz.

Hayatınızın en sıkıntılı dönemindeyseniz ve bütün kelimeler anlamsız gelse. Herşey boş gelse. Ve o boşluk gittikçe büyüse. İyide kardeşim geçmiyor işte. Biriside çıkıp dese ya acının tam orta noktasında ne yaşadığınızı kendi yaşadıklarıyla kıyaslamadan ya da en kötüsü da var seninki de dert mi demeden.

senin yaşadığın acıyı bilmiyorum ama seninkide kolay değil kardeşim dese . ama elbette bugünleri atlacaksın en önemlisi hepsi geçecek dediği zaman gerçekten geçse.

4 yorum:

rHn dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
rHn dedi ki...

Zaman geçer gider mi gerçekten, Yoksa "miş" gibi mi
yapar? Geçmişte bıraktığın
anıların canlanmaz mı küçük bir kıvılcımla? Bana göre yalnızca acılarınla birlikte yaşamaya alışırsın. Zaman ilaç olmaz yaralarına.Olmaz da hadi oldu diyelim. Unutsan her anıyı mesela, anımsamasan! Yeniden baştan başlasan yaşama, Yine "bu yaşamımın hatası" dediğin hatayı tekrarlarmısın acaba? Mutlak yapman gereken işleri bu defa zamanında yapar mıydın acaba,
kıymetini bilir miydin yaşamının, Yoksa yine müsrifçe harcarmıydın? İnanmıyorum ben zamanın insana birşeyleri unutturduğuna. Zamanla
herşeyin düzeleceğine. Sanki zaman kendi içinde tekrarlıyor yaşamı. Herşey, herkes aynı... Değişen, düzelen hiçbirşey yok!Umutlarımız bile aynı, değişmiyor. Hep anlaşılmayı, özellikle de doğru anlaşılmayı umuyoruz. Daha çok sevmeyi, sevilmeyi umuyoruz. Zaman... Herkese, herşeye rağmen işliyor. Bizim için önemli olan; zamanın nasıl işlediğidir. Ve geri dönüş olmadığını unutmamaktır! Ne yazık ki...

dicle dedi ki...

erhan abi bu güzel yorum okadar iyi geldiki.... teşekkür ederimmmmmm

rHn dedi ki...

Asıl ben teşekkür ederim Diclecim.Yazıların o kadar güzel ki tekrar tekrar okuyorum ve her defasında ayrı bir tat alıyorum. Bulunduğum ortamdan alıp götürüyor beni. Lütfen yazmaya devam et hatta ara bile verme!.. :)