Hakkımda

25 Aralık 2009 Cuma

KAĞIT HELVA AMA TADIMLIK


Bahsetmiştim ya yeni yıl ile ilgili çok güzel bir şiir var diye dünden beri onu aradım bulamadım. Böyle zamanlarda ararsınız ararsınız artık kafayı yiyecek gibi olursunuz ortada aradığınız şeyden eser yoktur. Eminim aramadığım zaman karşıma çıkacak. Hepte öyle olmaz mı zaten. Birde üstelik bilgisayarınız bozulursa eminim sinir katsayınızın keyfine diyecek bulamazsınız:P o telaşla bilgisayarımı teknik servise götürdüm. İşim bittiğinde ise bir kahve keyfini hak ettiğimi düşünmüştüm ki uzun zamandır beklediğim bir kitap olan kendisini daha önce siyah süt ile tanıdığım ve o zamanlar yarısında bıraktığım ayy ne bunalımlı bir yazar dediğim ama aşk kitabıyla kaleminin lezzetine doyamadığım çok farklı bir yazar ELİF ŞAFAK. Bir sonraki kitabında dört gözle bekliyordum. Kâğıt helva tıpkı ismi gibi tadımlık.
Yazar daha önce yazdığı kitaplarından bir çeşni hazırlamış. Bir tadımda bitiveriyor. Yazı yolculuğunda nerden nereye geldiğini sanki kendine göstermiş oluyor. Aşk ,pinhan,mahrem gibi kitaplarında yazdığı o leziz cümleleri derlemiş. Bana sorarsanız kitabı okuyun derim. AŞK gibi olmasada belki aşk ta beğendiniz çeşnilerden bulamasanızda okumaya değer bir kitap. her kitabında farklı okuyucu kitlesi edinerek yoluna devam etti her durakta bir yolcu bindi kimi sevdi kimi için çok ağır geldi. Alıntılar kitabı belki aşkta pinhandaki gibi açlığımızı yatıştırmasada belki sizin alıntılarını içinde bulamasanızda okunmaya ve çantanızda cüzdan gibi her an taşınmaya değer bir kitap.
şiirimi bulamasamda alıntılar içinde benim bulduğum alıntıyla...


KİM OLURSAK OLALIM, DÜNYANIN HANGİ YERİNDE YAŞARSAK YAŞIYALIM, TA DERİNLERDE BİR YERDE HEPİMİZ BİR EKSİKLİK DUYGUSU TAŞIMAKTAYIZ. SANKİ TEMEL BİR ŞEYİMİZİ KAYBETMİŞİZ DE GERİ ALAMAMAKTAN KORKUYORUZ. NEYİN EKSİK OLDUĞUNU BİLENİMİZ HAKİKATEN ÇOK AZ.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

GÖZ BEBEĞİ:.......
KARANLIK VE UZAKLIK büyütür gözbebeğini..
AYDINLIK VE YAKINLIK küçültür..
yani bu kararsız çember ışık yoksa büyür varsa küçülür..
yakına bakarken küçüldüğüe göre yakın olan aydınlıktır.
uzağın payına karanlık düşer...
zaten karanlığıda kimse yakından görmek istemez.
AŞIK OLUNCADA BÜYÜR GÖZBEBEKLERİ... DEMEK Kİ AŞIK OLUNAN HEP UZAKTADIR. ARADAKİ MESAFENİN VERDİĞİ ACIYI AZALTMAK İÇİN MAŞUKA "GÖZZBEBEEĞĞİMMM" diye hitap edilir...

HEP YAKINIMDA OLMAN VE AYDINLIĞIMDA KALMAN DİLEĞİYLE DİCLEEMMM....

Adsız dedi ki...

teşekkür ederim kuzummm