Hakkımda

31 Ocak 2011 Pazartesi

ZAMAN İÇİNDE İNSAN NEYSE O'DUR


Yazmayı seven kalemini ulu orta paylaşmaktan çekinen ben sizlere çok sevdiğim bir yazarın sözünü hatırlatmak istedim.Siz hem yazmayı seveceksiniz hem araştırmayı hem insan haklarına saygı duyacaksınız bunun içn ödüller hakedeceksiniz^' ZAMAN İÇİNDE BİRİ NEYSE O DUR' hani hep deriz ya , bazen ben hiç mi tanımamışım, ya da bu arkadaşım ne zaman böyle oldu. Ne yaptım da bunu hak ettim. Aslında basit bir tanımı varmış. Biri neyse odur... ne kadar değer verirseniz verin, sizler olgunlaşmasını bekleyin, tarifler edin kafanızda iyi hangi sıfat varsa hak edicek. Biri neyse odur...SUSAN SONTAG'IN hani yukarıda bahsettiğim benim hasta olduğum yazar varya onun dediği gibi ZAMAN İÇİNDE BİRİ NEYSE O DUR, HERZAMAN OLMUŞ OLDUĞUDUR. işte gerisi nafile, Ne oldu o emeklerimize. bizim anlamlarımıza. Hiç mi tanımamışız. Hatalardan ders çıkarmak isteyenler bu sefer adım atmaya korkarlar. En sağlam ve en dipteki en güclü duygu korkularımızdır. Onlar dan korktuğumuz için hiç birşey yapamayız. Cesaretimiz kırılır. Ne ister ki insan hayatta güven ister, sağlam dosluklar ister, sağlam bir sevgi ister sarsılmaz. Ama bunları bulamamışsa yine kendine küser. Yine hayata küser.

Biri sizi çok üzmüşse sizi kırmışsa, eğer ki tüm fedakarlığınıza rağmen sizi defalarca red etmişse , bilin ki ZAMAN İÇİNDE BİRİ NEYSE O DUR? HER ZAMAN DA ÖYLE OLACAKTIR. eğer ki bildiğiniz halde devam etmekteyseniz bile bile ladesler demekteyseniz. siz onu görmeseniz de o na düşüncelerinizde yer veriyorsanız ve o sizi üzüyorsa ya da üzmüşse bilin ki HER ZAMAN OLMUŞ OLDUĞUDUR.

Bu arada yazmay seven kendini geliştirmek isteyenlere önerim iki yazar okumanız biri Susan Sontag diğeri İhsan Oktay Anar. Ben öyle yapıyorum.

sevgiler diclekiyisi

7 yorum:

Emine dedi ki...

bile bile lades diyorsa kişi ona birşey denmemeli dicle haklısın..ben daha bu yaşımda öğrendim kişi neyse O dur..bunu erkenden anlayıp ona göre davranabilene de bravo..

Zeynep'in Evi dedi ki...

ihsan oktay anar sevilmez mi:)

Emine dedi ki...

dicle tespitine katılıyorum canım..
tecrübeyle sabittir.
gerçekten insan neyse o dur..ve bile bile ladeslere diyecek sözüm yok zaten..
sevgiler..

Adsız dedi ki...

Bazen insan karşısında ki insanın kötülüğüne inanmak istemez. Kendisi o şekilde davranmadığından, karşısındaki kişinin yapabileceklerini ya göremez yada gördüğü halde reddederek bile bile lades der.
İyi insanlar karşısındakinin kötülüğü karşısında "Özünde iyi biri." der. Diyecek başka da birşey bulamaz fakat sanırım haklısın 'zaman içinde insan neyse o'dur.'

dicle kıyısında masal kentim dedi ki...

emine ablacım, güzel yorumların için teşekkürlerrrr..

sevgili zeynep, senin kitap seçimlerini kendime çok yakın buluyorum zevklerimiz aynı, sıkı takipçinim bu konuda:D

K.C.S o da kendimiz için geçerli birşey bizde neysek karşımızdakini o zannederiz. Ama birinin bizi üzdüğü durumlarda suçu kendimize yüklemeden insan neyse o dur diyip bazen geçmek lazım.

Emine dedi ki...

ben de ilk yorumum gelmedi diye tekrar yapmıştım canım..biraz komik olmuş ama olsun diğer gelmeyen yorumlarımın yerine geçsin..

dicle kıyısında masal kentim dedi ki...

bence harika oldu:))) yorumların için teşekkür ederimmm