Hakkımda

26 Temmuz 2010 Pazartesi

bir başkadır yaz gecelerinde düşünmek.



Bir başka zamanlarda adanır kendine her güzel ne varsa. Sonra birden bire hava kararır. Yağmur yağar. Sizin içinizden bu ne şimdi demek geçse de. Varsın olsun akarsınız sizde akıp giden zaman içinde. Birde güneşin bol olduğu zamanlarda içinizde yağan yağmurlar vardır. Hadi kış gelsin dersiniz. İçinizdeki üzüntü öylesine büyüktür ki. Yaz gelmiş olsa bile içinizden yağan yağmurları yalnız siz anlayabilirsiniz. Sizin kışınız erken gelse bile hal bu çevrede içinde güneşler açanlarda olur elbet. Elbet güneşe sizde bakarsınız güneş öylesine göz kamaştırıcı ve baş döndürücüdür ki bakmaya korkarsınız. Bazılarının hayatlarında kışın ortasında güneşler açarken bazıları yazın ortasında hala tipiyle boranla boğuşur durur. yorgun olur…. Ne olursa olsun ya her acı bizim olsa da içimizde yaz ortasında üşümek gelse de hayat biz olmasak da akmaya devam edecek. Özdemir asaf’ın dediği gibi ‘’ Dün yağmur yağacak. bugün yağdığı gibi, yarın yağacağı gibi. o kadar basit. dün yağmur yağacak. siz varsanız ben varsam yağacak. siz yoksanız ben varsam yağacak. siz varsanız ben yoksam yağacak. siz yoksanız ben yoksam yağacak’. peki ya üzülmeye değer mi? çok soğuk bir yazı mı oldu bilmiyorum ama bu gece sıcaktan sanırım biraz üşemeye ihtiyacım olduğu için böyle bir yazı paylaştım:)))) birşey daha vardı... bugün yağmura yakalandım. ama içimden kahkaha atmak geliyordu. çünkü çok mutluydum.
cemal süreya’nın dediği gibi ne varsa yarım kalmış geleceğindir.
Şimdiye dek düşünmediyseniz
Bakmayın içinde ne var,
Küçük bir kitaptır yaşamak
Elinde tutmaya yarar.
o halde üzülmeye değer mi henüz gelmeyen için ya da gidenler için.

7 yorum:

mine dedi ki...

hoş, anlamlı ve kıymetli bir yazı olmuş
gönlümüzde hayatımızda hep güneşler açsın dileklerimle...

Adsız dedi ki...

bir başkadır yaz gecelerinde düşünmek ve bir başkadır yakıcı güneşe rağmen üşümek, içi titremek, yüzünü aydınlığa değil karanlığa dönmek... içimizi üşüten ya da ısıtanın sıcak ya da soğuk değil duygularımız olduğunu farketmek... gömülmek sessizce kendi derinliğine..

dicle kıyısında masal kentim dedi ki...

harika yorumun içimi ısıttı hilal:))))) bunun devamı bir yazı bekliyorum senden.

minecim. çok teşekkür ederim.
sevgiler

Cafe Pepela dedi ki...

Profilinizi okumakla başladı muhabbetim.Geldim,her hecede,her satırda keyifle doldum,ince,kar beyaz bir tülün ardından,iç dünyanıza bakar gibi oldum.
Ne mutlu ortak paydalarda buluşabilmek,ne mutlu yağan yağmurda da,yakan güneşte de,tatlı rüzgarda da,her halükarda mutlu olmak,mutlu olabilmeyi bilmek,umudu derin 'inanç'larla süslemek.
Yüreğinize,emeğine sağlık.
Bu güzel kentin her daim lütuf ve bereketle kavrulmasını dilerim.

Sevgi ile..

Rh+ dedi ki...

yine müthiş bir yazı diclecim,yüreğine eline sağlık;)

Sanart Madamı dedi ki...

Bence aksine çok sıcak bir yazı olmuş. Sıcaklığın nedeni en içten gelmesi kelimelerinin sanırım..

dicle kıyısında masal kentim dedi ki...

heyacanla yorumlarınızı okurken sevinçten agzım kulaklarıma kadar açıldı. yorumlarınız inanılmaz güzel inanılmaz kıymetli. çok ama çok teşekkür ederim hepinize.
saygılar