Hakkımda

7 Nisan 2010 Çarşamba

iyiliklerde korkarmış, iyiliği yapanlarda



Kafası çok yorgun taşıyamayacak halde yolda yürürken bir amca ellerini uzattı, cebinde kendine almak için biriktirdiği bazılarına göre para bile denilmeyecek kadar ufak ama bazı kişiler içinde bir başkasının önüne avuç açtıracak kadar ihtiyaç duyulan bir miktarı cebinin içinde tuttu . Yürürken o kadar dalmış gitmişti ki hemen önünde duran yaşlı gözlerin rengi hani gençken açık renk ama yaşlandıkça rengi de solan bir renk olmuştu. Çocukken benim dedemin gözleri gri renk dediği o renktenmiş gibiydi. Birden durdu ve dedeye cebinden çıkardığı parayı sanki onu beklermiş gibi sanki onun için biriktirmiş gibi, uzattı verdi. Elindeki parayı gören adamın gözlerine bir baktı şaşkınlık ifadesi belirmişti. Aslında bazen önümüze fırsatlar gelir kimine bir iyilik yaparsın hiçbir sebebi yok iken kimisi iyiliğe muhtaç iken karşısına savaşacağı bir çok zorluk çıkar. Birine iyilik yapmak demek karşılık gelecek demek değildir. Zaten iyiler genelde karşılık beklemeyen insanlardır.
Ve gene birine çok küçük bir iyilik yaparsın ama onu için bu dua olmuştur. O her gün bunu Allahtan dilemiştir ve sen vesile olmuşsundur.
Her şey bir yana dedeye parayı uzattıktan sonra dededen teşekkür etmeyi bile beklemeden yürümüş. Sadece kendi iç sesini susturmak için yürümüş ve bir deniz kıyısına gelmiş durmuş iyilik meleği… tek istediği herkesin mutlu olması için bütün bunları gerçekleştirmekmiş. O gün iyilik meleğinin kafası çok doluydu çünkü herkesin iyi olmasını isterken insanların yüzünde her yapılan iyiliğe karşı bir kuşku onu çok ama çok üzmüş. İyilik meleği bazen bir insan kılığında karşımıza çıkar bazen bir çocuk kılığında bazen bir deniz bazen bir bulut, bazen yağmur hızlı yağarken üşüyen insanların daha çok ıslanmaması için çıkan güneş gibi… İstanbul bugün yağmurlu iken birden güneş açtı! !!!!

Hiç yorum yok: