Hakkımda

3 Şubat 2011 Perşembe

ÖZGÜN OLMAK,kendin olmak


Bilmiyorum yazarken sizler birilerini örnek alırmısın? Ama benim sürekli bahsettiğim iki yazar vardır. doya doya okudugum. yazılarını örnek aldığım. Her yerde takip ettiğim. Bazen yazarken onları taklit ederim. EDERİM de bu yazı tarzım birilerinin hoşuna gitmiş olacak ki oda beni okumuş bakmış olmamıs kendide beni taklit etmiş. Bilmemiş ki ORJİNALİ...Aslında ikimizde o yazarı taklit ediyoruz. Bunun farkına varan çok yakın arkadaşım anlattı ve bugun beni aradı. ya dicle sen çok özgün yazıları yazıyordun artık niye yazmıorsun ben anladım. Seni taklit ediyorlar. AMANDA AMAN BÜYÜDÜMDE TAKLİT Mİ ediyorlar dedim. Kimi kelimelerle dans eder, Kimi dayanılmaz cümleler eşliğinde ziyafet verir. Bazen kıskançtır yazar bazen cimri, paylaşımsız. Bazıları duygularını seffaf paylaşır bazıları duygularını gizler, yerine başka paylaşımlar bularak kapatır. AMA ne yaparsa yapsın içindeki kıskançlık ağır basar yazı yazanın. O yüzden dir ki tarihte hep yazar dayanışması yerine kavgalar, taraflar vardır. Hep birbirlerini püskürtmüşlerdir. Üstelik birbirlerini okumamışlardır bile... O seviyeye gelmek için çok okumak yazmak gerek. ARTIK SİZ KALEMİN DEĞİL O SİZİN ESİRİ OLMAK DEMEK. Yazarken Özgün kalabilmek. kendini kandırmamak gerek. En iyisi ideal yazar belirlemek gerek. Yeni başlayan amatör yazı yazarı olarak ben kendime buldum ideal kişiyi sizlerde bulun bence. AKSİ HALDE BEN GÜLÜYORUM YAZILANLARA. TAKDİR EDİYORUM:))) ÖZGÜNÜ OKUMADAN YAPILAN PAYLAŞIMLARA.



PS: bir sonraki post dunning Kruger sendorumu paylaşacağım. Psikolojide nobel ödülü almış BİR ÇALIŞMA.


7 yorum:

ezgilimelodi dedi ki...

Kendi çapımda yazıp çizdiğim sayfamda yazılarımı önce kendim için yazıyorum.Hatta bazen okuduktan sonra güldüğüm anlar da olmuyor değil...
İnsanlardan farklı olarak yazabileceğim"okul ve kuzucuklar"başlığı beni,bizi,onları anlattığı için de özgün bir yazı ortaya çıkarıyor.(Bana göre elbette:))
Yazan her kimse seni örnek alabilmesi güzeldir diye düşünüyorum;taklit biraz sevimsiz duruyor,takdir çok daha keyifli:)
Sevgiler:)

dicle kıyısında masal kentim dedi ki...

@ezgilimelodi, senin yorumuna bayıldım. TAKDİR DAHA KEYİFLİ ASLINDA YAZIDA ANLATMAK İSTEDİĞİM BU. YAZININ BAŞLIĞIDA BU OLMALIYDI. güzel yorumun için cok teşekkür ederim.

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Hiç öyle düşünmemiştim... Ama haklısın insanlar ister istemez birbirine benzer yazılar da yazıyor, ben senin yazı dilini çok beğeniyorum, konuşur gibi okuyorum... Lütfen aynen devam et...:) Sevgiler.

dicle kıyısında masal kentim dedi ki...

biliyormusun kiraz çekirdeği, en çokta bunun olmasını istiyorum. insanlar okurken iicinden konusurken gibi okusun.:))) cokk saoll yorummm içinnn

dicle kıyısında masal kentim dedi ki...

biliyormusun kiraz çekirdeği, en çokta bunun olmasını istiyorum. insanlar okurken iicinden konusurken gibi okusun.:))) cokk saoll yorummm içinnn

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

ben bu sayfayi ve dolayisiyla yazarini yeni yeni taniyanlardanim. Ama iyikide gelmis, listeme eklemisim ve tanimaya devam...:)

dicle kıyısında masal kentim dedi ki...

our twins of ny teşekkür ederim. zaten bende senin blogunu gorunce özellikle resimleri ny resimlerind çektiğiniz kar fotofraflarına bayıldı bayıldımmm:)))