GİRİT MEZESİ'Nİ daha önce hiç tatmamıştım. tatilimde aklımda kalan ilk beş seyden bir tanesi oldu. tabii hal böyle istanbul'a gelince Ege'deki gibi olmasada bu lezzeti sevdiklerimde tatsın diye yapmaya koyuldum. yukarıda ki resim Ege'de yenmiş silip süpürülmüş sonrada yaa bir daha daha denilmiş bir girit mezesidir.
Hakkımda
21 Ağustos 2010 Cumartesi
sofraların nazik tatları Mezeler
Yediğin içtiğin senin olsun bize ne gördün onu anlat diyenlere karşı bende yediğimi içtiğimide anlatmalıyım önermeliyim diye her tattığımı değil yalnız beğendiğim tatları da blogumda paylaşmalıyım dedim. özellikle fotoğraflarım arasında yemek görüntülerinin çok olduğunu görünce daha bir sevindim.
GİRİT MEZESİ'Nİ daha önce hiç tatmamıştım. tatilimde aklımda kalan ilk beş seyden bir tanesi oldu. tabii hal böyle istanbul'a gelince Ege'deki gibi olmasada bu lezzeti sevdiklerimde tatsın diye yapmaya koyuldum. yukarıda ki resim Ege'de yenmiş silip süpürülmüş sonrada yaa bir daha daha denilmiş bir girit mezesidir.
GİRİT MEZESİ'Nİ daha önce hiç tatmamıştım. tatilimde aklımda kalan ilk beş seyden bir tanesi oldu. tabii hal böyle istanbul'a gelince Ege'deki gibi olmasada bu lezzeti sevdiklerimde tatsın diye yapmaya koyuldum. yukarıda ki resim Ege'de yenmiş silip süpürülmüş sonrada yaa bir daha daha denilmiş bir girit mezesidir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
İkisi de gerçekten harikaydı...
İki ayrı lezzet..
Bodrum'a gidildiğinde mutlaka yenmesi gereken mezelerden, girit mezesi..
öpüyorm canım
bide tekne keyfi mutlaka yapılması gereken:)) ayy keşkee devam etseydiii hiçç bitmeseydii tatilimissss
harika gözüküyor,tarifinide isteriz ama:))
sen iste yeeterkii
Girit Mezesi
Malzemeler:
-100 gr İzmir tulumu
-100 gr tuzu alınmış kalamata zeytin
-1 avuç iri dövülmüş ceviz
-1 çay kaşığı kekik
-1/2 çay kaşığı kimyon
-2-3 yk zeytinyağ
-1-2 damla nar ekşisi veya limon
Yapılışı:
-Kalamata zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyelim(tuzunun azalması için biraz suda bekletmekte fayda var, yoksa tuzlu bir meze oluyor)
-İzmir tulumunu küp keselim
-Bütün malzemeleri karıştırıp yağ ve nar ekşisini koyalım
Afiyet olsun. ben izmir tulumunun yerne bildiğimiz beyaz peynir koydum. :))) svgilerr
en kısa zamanda deneyeceğim,teşekkürler ;)
Yorum Gönder